Založ si blog

Plynová hystéria zachvátila Slovensko

Naša firma má úzke kontakty s dodávateľmi elektrickej energie a plynu. Aby sme uľahčili odberateľom komunikáciu s dodávateľmi, vytvorili sme projekt, ktorý má za úlohu monitorovať dodávateľov elektrickej energie a plynu. Aby sme boli čo najviac prítomní na internete, vytvorili sme nasledovné stránky.

www.elektrickaenergia.sk
www.elektricka-energia.sk
www.dodavateliaplynu.sk
www.dodavatelia-plynu.sk
www.dodavatelia-elektriny-plynu.sk

Na stránkach sú užitočné informácie pre odberateľov elektriny a plynu, ale týmto aspektom sa nebudem zaoberať. Stránky obsahujú možnosť zadať dopyt a dodávatelia elektriny a plynu urobia sami cenovú ponuku. Toto bol nutný úvod, aby som vysvetlil podklady, s ktorými budem pracovať.

Takže čo sa stalo?

Po oznámení zvýšenia cien plynu, dramaticky vstúpil počet žiadostí o nacenenie. Zatiaľ čo v období pred zdražením plynu sa pohyboval denne počet žiadostí medzi 1 a 2, po ohlásení zdraženia vystúpil tento počet až na 32 denne.

Tu je graf znázorňujúci počet objednávok v závislosti na dátume:

Podobný osud stretol aj našu Internetovú stránku. Z bežného počtu 30-50 návštev denne stúpla návštevnosť na takmer 400. (Monitorovanie cez Google analytics).

 

Čo to znamená?

Takže až teraz sa dostávam k tomu, prečo som písal tento článok. Slováci sa zachovali ako sa očakávalo. Hoci celkový počet žiadostí cez našu stránku v tomto období je približne 100, to by neznamenalo žiadny dramatický nárast. Ak však vezmeme do úvahy, že v minulosti za rovnaké obdobie to bolo približne 10, môžeme skonštatovať 10 násobný nárast žiadostí. Predpokladám, že rovnakú paniku spozorovali aj dodávatelia plynu.

Napriek tomu, že SPP žiadal už dlhší čas o zdraženie plynu až o 30%, je zaujímavé, že už 7% zdraženie vyvolalo paniku. Pri tejto príležitosti by som chcel nastoliť otázku. Keby plyn zdražel o 2%, vyvolalo by to paniku? Keby zdražel o 1%, vyvolalo by to paniku? Obávam sa že na Slovensku vyvolá paniku čokoľvek. Pokiaľ viem, SPP nie je ani zďaleka spokojný s cenovým rozhodnutím URSO, takže môžeme očakávať ďalšie paniky.

 

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 331681x
Priemerná čítanosť článkov: 4738x

Autor blogu

Odkazy