Založ si blog

Zvíťaziť je tak jednoduché….

Je až neuveriteľné, ako u nás firmy pohŕdajú možnosťou prilákať klientov na svoje Web stránky a zvýšiť tak objem predaja. Nestojí ich to nič, okrem vlastného času. Stačí poznať pár trikov a výsledky môžu byť neuveriteľné. A všetko môže urobiť šikovný zamestnanec firmy. Ako?

Samozrejme hovoríme o Internetovom marketingu. Ja pracujem s Internetom od roku 1998 a poznám vývoj od „mať aspoň nejakú stránku“ po „vytvoriť profesionálnu prezentáciu“. Kedysi si Web stránky vytvárali samé firmy s použitím softvéru napr. FrontPage. Dnes je situácia úplne iná…

V roku 2008 som sa uchádzal o miesto marketingového pracovníka vo vydavateľstve PEREX. Už v tom čase som predpovedal krutý zánik Avíza, pokiaľ sa príslušní zodpovední nezobudia. Samozrejme, na stránke sa urobilo niekoľko kozmetických zmien, ale systém zostal rovnaký. Kde je dnes Avízo? Ruku hore, kto ešte niečo hľadáte v Avíze. A predbehol ich Bazoš, malá firmička založená pôvodne pár programátormi. Dnes ma bohaté zastúpenie na Slovensku, v Čechách a dokonca aj v okolitých štátoch. Podobná situácia je aj so Zlatými stránkami. Kto máte doma najnovšie zlaté stránky? Tie odstrašujúce kopy z pôšt museli odniesť do skladov, lebo to nikto nechcel (ináč ten papier vynikajúco horí v krbe…). Aj keď sa zlaté stránky pokúsili v minulom roku o comeback formou celkom zaujímavej reklamy, o úspešnosti tohto ťahu dosť pochybujem. Bola tam nejaká zaujímavá aplikácia na iPhone, ale nakoľko ho nevlastním, nikdy som to nevyskúšal..
„Tak kde jen udělali soudruzi z NDR chybu?“ Totálne podcenili potrebu zmeny. Internet neznamená len publikovanie toho, čo mám vytlačené na papieri. Je to oveľa viac. Postoje zákazníkov sa menia, preblikávacie bannery vás vyrušujú, nevyžiadanú poštu okamžite mažete..

Práve takýto konzervativizmus veľkých dáva možnosť vyniknúť malým a flexibilným firmám. Je to práve Internetový Marketing, ktorý môže zabezpečiť mimoriadne zisky bez veľkých investícií. Často to chce len nápad a dobré znalosti na jeho realizovanie. A predsavzatie ísť za svojím cieľom.

Ľudia tak zanedbávajú možnosť umiestnenia sa na dobrých pozíciách pri vyhľadávaní v Google, že aj malá šikovná firma sa môže rýchlo presadiť. Tu uvediem jeden malý príklad za všetky z praxe našej firmy.
Koncom minulého leta sme sa začali venovať problematike dodávateľov elektrickej energie (sám som energetik, takže mi táto téma bola veľmi blízka). V septembri sme uviedli do života stránku www.elektricka-energia.sk a www.elektrickaenergia.sk. Už za 2 mesiace bola stránka www.elektrickaenergia.sk (ktorej sme sa na začiatku venovali podstatne viac) na prvej strane pri vahľdávaní v Googli, ku koncu roka bola stránka  www.elektrickaenergia.sk už na prvých pozíciách. (každý mesiac nám pribudlo 1000 nových unikátnych návštevníkov). V tomto roku sme rozšírili portfólio aj na plyn a vytvorili sme stránky www.dodávateliaplynu.sk, www.dodavatelia-plynu.sk a www.dodavtelia-elektriny-plynu.sk. Hoci boli stránky uvedené do života len v marci tohto roku, v súčasnosti sa stránka www.dodavatelia-plynu.sk nachádza na prvých miestach vo vyhľadávaní a ostatné stránky ju nasledujú. Stačilo len tak málo… Poznať systém, ako pracuje Google pri vyhľadávaní a tomu prispôsobiť obsah.(Neveríte? Dajte si do vyhľadávača Google kľúčové slová ako dodávateľ elektrickej energie, alternatívny dodávateľ elektriny, dodávatelia plynu, dodávatelia elektriny a plynu….dokonca, aj naša firemná stránka www.inbox.sk je na dobrej pozícii).

Väčšina firiem, ktoré som kontaktoval s ponukou služieb používajú klasické výhovorky – teraz nemáme čas, teraz nemáme peniaze, nám to len v minulom roku prerábali. Pritom investície sú častokrát nižšie ako inzerát v novinách. Zhruba s odstupom 2 rokov som tie firmy kontaktoval znovu. Tí, čo nemali čas, tak už ho teraz majú dosť, lebo nemajú zákazníkov, tí čo nemali na to, tak väčšinou dnes ani neexistujú a tí, čo im to prerábali, taz im to zas nejaký študent prerobil rovnako zle, ako pred tým…

Chcete s tým niečo urobiť? Sledujte môj blog, kde budem popri inom výdávať aj príspevky týkajúce sa internetového marketingu, sledujte stránku školení internetového marketingu, kde budú pribúdať manuály a videoškolenia alebo sa zapíšte do nejakého kurzu internetového marketingu, aby  ste tieto vedomosti získali rýchlejšie pod odborným vedením. Ale hlavne, nikdy sa neuspokojte s tým, čo máte. Kto zastane, ten upadá.

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 332009x
Priemerná čítanosť článkov: 4743x

Autor blogu

Odkazy