Založ si blog

Všetci sa predávame 2…

Ospravedlňujem sa všetkým, ktorí majú pocit, že som zaútočil na lásku, manželstvo alebo iné city vo svojom článku Všetci sa predávame. Ja som len chcel poukázať na paralely Marketingu a bežného života. Išlo mi to, že princípy Marketingu sa používajú aj v iných činnostiach, než je obchod (biznis) alebo akokoľvek to nazveme.

Zoberte si niekoľko iných príkladov zo života:

1. Bývate v činžiaku a chcete, aby sa stavba zateplila. Tak obehávate susedov, snažíte sa im vysvetliť ich presvedčiť, že zateplenie je dobrá vec a že sa oplatí do toho investovať.

2. Vyberáte s manželkou dovolenku. Manželka chce ísť k moru, celý čas sa len opaľovať a nič nerobiť. Vy by ste chceli ísť niekde, kde sa dá aj rybárčiť, potápať sa, možno raftovať…

3. Zastaví Vás policajt, že ste prekročili rýchlosť o 12 km. Ale vám nejako špatne ukazuje tachometer, značka obmedzujúca rýchlosť bola vlastne zakrytá a obehlo vás auto, ktoré išlo oveľa rýchlejšie a policajti ho nezastavili..

Teraz si zoberte klasický príklad. Ste v obchode a predavač sa vám snaží predať napríklad televízor. Presviedča vás, že toto je ten správny obchod a ten správny model, ktorý sa vám oplatí kúpiť. Nie sú tie situácie podobné? To, čo robí predavač sa nazýva Direct Marketing. Keď budete presviedčať policajta o svojej pravde (susedov, manželku), budete používať podobné presviedčacie techniky a argumenty.

Alebo si zoberme ďalšie príklady. Viete, kto má najúspešnejší marketing na planéte? Napríklad cirkev. Katolícka existuje už skoro 2000 rokov a má stovky miliónov stúpencov. Židovská je ešte o pár storočí staršia. Čo myslíte, bude niekto o 2000 rokov poznať SONY? Alebo CITROEN? Alebo dvojramenný kríž slovenskej republiky? A cirkev svoje aktivity tiež nenazýva marketing.

Takže ja som vo svojom článku len chcel poukázať na podobnosti medzi Marketingom a bežnými životnými situáciami. Ospravedlňujem sa tým, ktorých sa moje porovnanie s hľadaním si životného partnera dotklo.

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 330906x
Priemerná čítanosť článkov: 4727x

Autor blogu

Odkazy