Založ si blog

Ako zarobiť a nenarobiť sa. . .

V minulom článku som písal o tom, ako môžu ľudia bez akýchkoľvek odborných znalostí jednoducho zarobiť slušné peniaze prostredníctvom Affiliate systémov. Teraz sa budem venovať druhej spomenutej možnosti a tou je predávanie vlastného produktu na Internete.

Čo mám predávať?

Mnoho ľudí si myslí, že nemajú nič, čo by mohli predať, ale vo väčšine prípadov je to len nedostatok fantázie. Každý z nás je odborník na niečo. Zamyslite sa, v čom by ste mohli ľuďom poradiť? Aká je oblasť, kde si myslíte, že viete viac, ako väčšina ostatných ľudí? Stále vám nie je jasné, čo by ste mohli predať?

Aby som vám trochu našepkal, najlepšie sa predávajú produkty z oblasti zdravia, vzťahov a zarábania. Tak napríklad. Ste žena vo veku 40 rokov a pred časom ste prešli cez zložitý rozvod. Napriek tomu ste sa s tým dokázali rýchlo vysporiadať a zariadiť si život tak, že ste úspešná, šťastná a darí sa vám. Nemáte pocit, že podobné problémy môžu mať tisíce iných žien? A väčšina týchto žien by sa veľmi rada dozvedela, ako ste to zvládli. Alebo iný, možno trochu tvrdší, ale realistický príklad. Boli ste alkoholik, bez práce a vzťah sa vám rozpadal. A napriek tomu ste dokázali všetko zmeniť a dnes ste spokojný a šťastný. Tretí príklad môže byť z oblasti zdravia… Mali ste 40kg nadváhu, vyskúšali všetky diéty a nedarilo sa vám schudnúť. A stačilo zmeniť prístup k chudnutiu a dnes máte o 20kg menej a šťastný a vyrovnaný život.Výhodou je, že o takýto produkt nebudú mať záujem len ľudia, ktorých sa to týka, ale pravdepodobne aj ich priatelia alebo známi sa budú snažiť pomôcť im.

Čo majú všetky uvedené príklady spoločné? Sú to oblasti, kde ste možno ani netušili, že by ste mohli niekomu poradiť. Ďalšou oblasťou môžu byť rady, ako napríklad ušetriť pri dovoze auta zo zahraničia, ako sa zbaviť krtka v záhrade, na čo si dávať pozor pri kúpe domu alebo bytu a podobne.

Ako pripravím produkt, ktorý budem predávať?

Najčastejší spôsob predaja je napísanie eBooku alebo vytvorenie videoprednášok.Že je to ťažké? Na začiatok to určite nebude jednoduché a je treba priznať, že 95% ľudí to odradí. Že sa nenecháte odradiť? Tak potom čítajte ďalej.

  1. eBook je moderná forma odovzdávania informácií. Dokument pripravíte vo Worde, necháte si ho skontrolovať niekým, kto sa vyzná v gramatike a štylistike, necháte si ho pozrieť niekým, kto sa trochu vyzná v danej téme a posúdi, či ponúkate pridanú hodnotu, pekne ho naformátujete (odporúčam pozrieť iné bazplatné eBooky) a uložíte ho ako PDF. Ešte potrebujete pekný obal (to možno bude najťažšia vec, pozrite napríklad náš eBook na http://4allu.com/s/c6q – viem vám s tým pomôcť). Tu nemôžete šetriť, lebo obal predáva a ak nemáte nejaké grafické cítenie, môžete mať najlepší text, ale nikto eBook nekúpi.
  2. Ani videoškolenie nie je neprekonateľná prekážka. Stačí, ak máte nejaký modernejší fotoaparát a môžete začať nahrávať váš kurz. Oproti eBooku je rozdiel v tom, že informáciu nepíšete, ale rovno ju vyrozprávate. Máte oveľa vyššiu šancu, že zaujmete publikum. Na strihanie a spracovanie videa už potrebujete mať špecifické znalosti ale všetko sa dá nájsť na Youtube.com. Alebo poznáte niekoho, kto sa trochu vyzná a pomôže vám kurz nastrihať.

Ako to predám?

Budete chodiť od dverí k dverám, zazvoníte a predáte… Hrozná predstava čo? Samozrejme žartujem. Dnes je doba úplne iná. Ľudia kupujú od tých, koho poznajú, kto sa im páči a komu dôverujú… Ale k tomu sa ešte vrátim. Musíte ľuďom vyrozprávať váš príbeh..

Teda ako sa dá produkt predať? eBook je možné bezplatne zverejniť na Amazon.com. Je to tam celé v angličtine, nie je jednoduché pochopiť, ako sa to má robiť. Na predaj videoškolení alebo iného digitálneho obsahu môžete použiť napríklad clickbank.com alebo iné affiliate systémy. Potom tam pošlete svojich potencionálnych zákazníkov za každého, kto tam kúpi vašu knihu alebo videoškolenie, tak získavate províziu. Tieto systémy však väčšinou vyžadujú zaplatiť za vloženie digitálneho obsahu. Podobný systém je na našom serveri www.4allu.com. Tam Vám bude strhnuté 10% z ceny publikácie za administratívne služby a realiozovanie platby a zvyšok prostriedkov je váš (pokiaľ nedáte váš produkt do affiliate systému, kde bude časť nákladov postúpená sprostredkovateľovi).

Kto to odo mňa kúpi?

Táto oblasť predstavuje najväčší problém. Veľa firiem a podnikateľov má vynikajúci produkt, ale nemá ho komu predávať. Tu platí, že ak chcem niečo predať, musím najprv dať niečo zadarmo a presvedčiť ľudí, že som odborník a sa oplatí odoberať odo mňa. Znamená to publikovať zaujímavé články (napríklad na blogu), zúčastňovať sa diskusií na rôznych špecializovaných fórach, byť aktívny na sociálnych sieťach. Ukážkou takéhoto prístupu je táto stránka http://4allu.com/s/c6q kde sa bude realizovať bezplatný webinár, ponúka sa eBook na stiahnutie a na záver sa bude účastníkom ponúknutý platený kurz.

 

Čo na na záver?

Toto je jedna z možností, ako vytvoriť a predávať vlastné produkty. Celú problematiku nie je možné vložiť do jedného článku. Ak si myslíte, že na to máte, odporúčam absolvovať odborné školenie a konzultácie s profesionálom. Práve preto, že to nie je jednoduché, máte garanciu, že nebudete mať veľa konkurencie. Dôležité je mať stanovený cieľ a nezľaknúť sa prekážok. Po svete sa objavili stovky milionárov, ktorí vydržali a išli týmto smerom. Chvála bohu, že 95% ľudí nedočítalo tento článok. Preto my, ktorí sme sa na to dali, to máme o to jednoduchšie….

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 330915x
Priemerná čítanosť článkov: 4727x

Autor blogu

Odkazy