Otvorený list ministrovi vnútra..

29. júla 2011, rebel, Spoločnosť

Vážený pán minister,

podľa informácií z Vášho tlačového odboru sa chystáte zaviezť automatické vydávanie ŠPZ, aby si ľudia nemohli vyberať. Prosím, nerobte to!

Tu sú moje dôvody:

1. Ľudia, ktorí majú tieto značky sú ochotní zaplatiť pár sto EURO. Vymyslite to radšej tak, že takúto značku spoplatníte a budete mať príjem do štátnej kasy. Ak neumožníte týmto ľuďom získať legálne takéto číslo, tak si nájdu iný spôsob, ako ju získať a zbytočne pripustíte korupciu vo vlastných radoch. Zbytočne vyhodíte stotisíce EUR za informačný systém, ktorý sa aj tak bude dať nejako obísť.

2. Ako vodič si dávam zvýšený pozor na autá s takýmito značkami. V mojich očiach sú to buď mafiáni alebo rýchlozbohatlíci, ktorí sa potrebujú predvádzať. Takéto autá totiž nikdy nedodržujú obmedzenú rýchlosť, nezastavujú na oranžovú (a často ani na červenú), predbiehajú kdekoľvek, keď nejde nič oproti, telefonujú za jazdy aj počas predbiehania alebo zatáčania v križovatke, predchádzajú sa pri zaraďovaní …. a je toho oveľa viac. Akonáhle vidím ich značku, ako skúsený vodič zbystrím pozornosť a dávam si väčší pozor. Nikdy sa na nich nerozčuľujem, nemám záujem pozrieť sa do hlavne ich legálnej zbrane. Parkujem radšej čo najďalej od nich (oni sú často chudáci invalidi na vozíčkoch) a ak sa dostanem do akéhokoľvek konfliktu s nimi, nikdy sa s nimi nehádam. Prosím, nerobte nám to pán minister, toto bolo jediné rozlíšenie od normálnych vodičov.

3. Čo si ja chudák počnem, keby som náhodou schytal takúto značku? Veď to by som musel chodiť rýchlo, zásadne na červenú, predbiehať sa… A na mojej starej šunke by to vyzeralo dosť komicky

Prosím zvážte ešte raz iniciatívu automatického prideľovania ŠPZ.

Ďakujem

rebel….