Založ si blog

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec.

Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N.

Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú.

Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, ale bojujú. Nevzdávajú sa a snažia sa vymaniť z predsudkov a zo začarovaného kruhu, ktorý im, ako sa zdá, pripravil život. A zdá sa, že s pomocou dobrých ľudí sa im čoskoro podarí splniť si sen o dôstojnom bývaní.

Druhá rovina je ale oveľa dôležitejšia. Ide o to, že málokto z takýchto príbehov vie, čo má robiť a preto je potrebné, aby ľudia, ktorí potrebujú pomoc mali svojho anjela, ktorý dokáže vyrozprávať ich príbeh správnym spôsobom. Takýmto anjelom pre dievčatá zo Starej Kremničky je Vierka Trubačová, terénna sociálna pracovníčka obecného úradu.

Vierke sa podarilo príbeh zverejniť a získala aj podporu Denníka N. Redaktorka Ľudmila Kolesárová sa bola osobne pozrieť na zhorenisko, kde žijú dievčatá a to spustilo skutočný záujem verejnosti. Na zbierku prispievajú stovky ľudí a dúfajú, že aj s ich prispením sa sen tejto rodiny stane skutočnosťou.

Vierku osobne poznám, preto mám k tomuto príbehu veľmi blízko, je to moja žiačka v školení projektového riadenia. Vtedy bola nezamestnaná, ale bolo mi jasné, že je bojovníčka. Držím palce postihnutej rodine a verím, že Vierka im pomôže a možno aj ľuďom z iných smutných príbehov.

Ak si chcete pozrieť, koľko sa nazbieralo na sen o novom bývaní pre dievčatá alebo im chcete pomôcť na ceste za svojím snom, môžete tak urobiť na Dakujeme.sk.

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Ako sa rodí Internetový podvod

26.05.2021

Dali ste sa niekedy nachytať na Internete? POZOR, praktiky podvodníkov na Internete sú sú stále inteligentnejšie! V súčasnosti už nestačí urobiť reklamu na super zázračný produkt, opatrný človek potrebuje dôkazy, prečítať si referencie a potom sa nechá presvedčiť. Ako to funguje? V prvom rade musíte ponúknuť niečo, o čo je veľký záujem. Povedzme zdravie. Ideálne [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 332014x
Priemerná čítanosť článkov: 4743x

Autor blogu

Odkazy