Založ si blog

Všetci sa predávame….

V predchádzajúcom príspevku som mal niekoľko kritických poznámok ohľadom reklamného zamerania môjho článku. Áno, máte pravdu, pracujem v oblasti Internetového marketingu (seo.inbox.sk), písal som o vlastných skúsenostiach a ponúkol som linky na vlastné produkty. (A snažím sa zapojiť všetkých odborníkov, aby poskytovali školenia na internetovymarketing.skolenie-kurzy.sk) Nemám rád akademické reči odborníkov, ktorí nikdy neboli v praxi. Preto som uviedol projekt, o ktorom mám najviac znalostí, v ktorom sme dosiahli dobré výsledky a za ktorým si stojím. Projekt bol uvádzaný ako príklad, máme viacero úspešných projektov, ktoré som nespomínal.Väčšina čitateľov však správne pochopila, že som písal o marketingu, ktorý tvorí časť podstatnú príjmov našej firmy. O čom je vlastne marketing? Je to o predávaní. Predávajú sa výrobky, služby, ale predávajú sa aj myšlienky.No a práve málokedy si uvedomujeme, že najčastejšie predávame vlastné myšlienky a tým sa vlastne predávame sami. Predávať sa máme v génoch. Začína sa to už v detstve. Vtedy sa predaj realizuje ešte formou silového nátlaku. Veď ako ináč sa dá nazvať plač, ktorým si nemluvniatko vynucuje jedlo, vzatie do náručia, kolísanie. Neskôr, keď sa naučí hovoriť, dochádza k vyjednávaniu. Keď sa mu nepodarí predať myšlienku, často sa ešte uchyľuje k vynucovacím prostriedkom. No a neskôr? Svoje myšlienky predávame v škole, predávame sa pri vstupných konkurzoch do zamestnania no jedno z najdôležitejší predajných situácií je manželstvo. Či sa nesnažíte presvedčiť partnera alebo partnerku, že práve vy ste tá alebo ten, s kým bude stáť za to prežiť zvyšok života?

No a ako je to s bloggermi? Ja píšem často o svojej práci, tak bez zábran uvádzam aj linky na vlastné, ale aj cudzie stránky. (Písanie blogov mám v podstate v nápni práce). Samozrejme, často čitatelia navštívia naše stránky, čo prináša kredit mne, našej firme a v neposlednom rade aj potencionálnych klientov. Je mnoho bloggerov, ktorí píšu o veciach okolo nás, o politike, osobnostiach, udalostiach. Aj oni sa predávajú. Predávajú svoje myšlienky a chcú, aby ich ľudia čítali, aby sa zamysleli nad ich myšlienkami.

Ako blogger vie, že svoje myšlienky predal? Vysoká čitateľnosť článkov, pozitívne (ale aj negatívne reakcie), referencie na článok v médiách alebo publikovanie článkov na stránkach médií.Takže odteraz sa zamyslite. Vždy, keď sa budete snažiť niekoho presvedčiť o svojich myšlienkach, nepredávate sa vlastne? Úspešní ľudia majú vysokú úspešnosť predaja. Neúspešní sa o to možno ani nepokúsia.

 

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 332085x
Priemerná čítanosť článkov: 4744x

Autor blogu

Odkazy