Založ si blog

Konečne zmysluplná podpora štátu

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená.
Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“.

Komu je podpora určená

Podpora je určená všetkým zamestnaných občanom SR, ktorí sú aktuálne v pracovnom pomere a ich pracovné miesto je ohrozené, alebo plánujú zmeniť pracovné miesto. Podporované vzdelávanie na účel tohto projektu je vzdelávanie zamerané na individuálne potreby, možnosti a schopnosti záujemcu o zamestnanie s ohľadom na požiadavky trhu práce, s prihliadnutím na potrebné zručnosti najmä v oblasti nedostatkových profesií, digitalizácie a automatizácie a zeleného hospodárstva.

Aká je procedúra na získanie podpory?

V prvom rade je potrebné, aby každý záujemca bol registrovaný na úrade práce ako záujemca o zamestnanie. Takáto registrácia sa dá realizovať po osobnej návšteve úradu alebo aj na diaľku.
Všetky potrebné dokumenty je možné stiahnuť zo stránky úradu práce.

Ktoré reálne vzdelávanie je podporované?

Záujemca si môže vybrať akékoľvek vhodné školenie, ktorého poskytovateľom je firma registrovaná v SR a ktorého hodnota neprevyšuje zhruba 1800€. Čo sa týka našich školiacich aktivít, tak žiadatelia majú najčastejšie záujem o školenie projektového riadenia PRINCE2, Scrum, ITIL alebo PMO. Je zjavné, že tento typ školení je podporovaný úradom práce a k dnešnému dňu už máme schválených okolo 20 žiadostí.
Nestrať prácu - vzdelávaj sa
Autor fotografie: thisisengineering

Aký je postup pri žiadaní o podporu?

Po zaregistrovaní sa na úrade práce je potrebné nájsť vhodné školenie a požiadať organizátora o dodanie podkladových materiálov. Nie všetci školitelia poskytujú túto možnosť, lebo je s tým spojená určitá administratívna práca, výsledok je neistý a preplatenie nákladov je niekoľko týždňov po ukončení školenia. Okrem toho aj uchádzač musí vysvetliť, prečo potrebuje dané školenie, prečo si vybral danú školiacu agentúry a že cena je konkurenčná.

Do kedy je potrebné podať žiadosť?

Program „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“ by mal trvať do polovice budúceho roka, ale je veľmi pravdepodobné, že jeho trvanie bude individuálne, podľa toho, v ktorých okresoch budú vyčerpané prostriedky. Odporúčam preto žiadať o podporu čím skôr a školenie realizovať neskôr, aby sa nestalo, že neskôr už bude znížená maximálna suma na preplácanie kurzu alebo bude úplne zastavené prijímanie žiadostí, tak ako sa to stáva pro projektoch KOMPAS a REPAS, ktoré sú určené na vzdelávanie nezamestnaných uchádzačov o zamestnanie vedených na úrade práce.

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

Ako sa rodí Internetový podvod

26.05.2021

Dali ste sa niekedy nachytať na Internete? POZOR, praktiky podvodníkov na Internete sú sú stále inteligentnejšie! V súčasnosti už nestačí urobiť reklamu na super zázračný produkt, opatrný človek potrebuje dôkazy, prečítať si referencie a potom sa nechá presvedčiť. Ako to funguje? V prvom rade musíte ponúknuť niečo, o čo je veľký záujem. Povedzme zdravie. Ideálne [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 332131x
Priemerná čítanosť článkov: 4745x

Autor blogu

Odkazy