Založ si blog

Dajú sa ľahko zarobiť peniaze? Áno, na Internete. . .

Počuli ste už, že niekto zarobil na Internete 10.000€ za noc, 50.000€ za mesiac a bez veľkej námahy? Myslíte si, že danému asi preskočilo alebo že sa iba vyťahuje? Ale aká je v skutočnosti pravda?

Odborníci v oblasti Internetového marketingu skutočne zarábajú takéto a častokrát oveľa vyššie sumy. Ako je to možné?

Na čom sa zarába

Znie to možno kuriózne, ale najviac sa zarába na tom, že vám títo odborníci prezradia, ako sa dá zarábať na Internete. Najziskovejšie témy sú zdravie, vzťahy a zarábanie cez Internet. Teraz sa zamyslite, keby som vám povedal, že ak mi zaplatíte 500EURO a ja Vás naučím, ako zarobiť 1000€ za 2 mesiace, nezobrali by ste to? No asi nie, lebo by ste mi neverili. Ale keby som vám garantoval, že ak za 2 mesiace nezarobíte aspoň tých 500€, čo ste mi zaplatili, tak vám vrátim celých 500€, presvedčilo by vás to?

Nebojte sa, nechcem, aby ste mi zaplatili 500€, ani 50€ a dokonca ani 1€ a napriek tomu vám prezradím základy toho, ako sa dá zarábať na Internete. Zaujíma vás to?

Aké sú možnosti

Ak chcete zarábať na Internete, máte v podstate 2 možnosti. Buď budete predávať produkty niekoho iného a dostávať za to províziu alebo sa stanete expertom na nejakú oblasť a vytvoríte si vlastné produkty . Obidve možnosti predstavujú neobmedzený prílev peňazí, akurát len musíte vedieť, ako to funguje. Pozrime sa teda na to detailnejšie.

1. Predaj cudzích produktov.

Toto je najjednoduchší a najlacnejší spôsob zarábania. Nebojte sa, nemusíte nakúpiť zásoby tovaru a potom ho predávať ďalej. Stačí vám len, že doporučíte niekomu tovar alebo službu a ak kúpi, dostávate províziu. Volá sa to affiliate. V tejto oblasti existuje niekoľko možností:

  • Vytipujete si nejakú oblasť o ktorú sa ľudia zaujímajú (robí sa to pomocou Google Adwords) a urobíte jednoduchú Web stránku (nebojte sa, existujú desiatky šablón, kde len klikáte a dopĺňate texty). Na tejto stránke potom nenápadne doporučíte tovar, alebo službu z ktorej máte províziu. Poznám príklad jedného kuchára zo Španielska, ktorý zistil, že ľudia veľmi hľadajú byty v Barcelone. Urobil niekoľko webstránok, kde popisoval lokality, kde sa nachádzajú nové byty, písal rôzne rady, na čo si dávať pozor pri kúpe bytu a podobne. Odklaľ to vedel? No predsa z Internetu! Bol kuchár, o Internete, Webstránkach a bytoch nemal ani páru. A ako zarobil? Na každej stránke boli nenápadné odkazy napríklad na e-shopy predávajúce bytové doplnky, na inštalatérske firmy, ktoré prerábajú byty, na realitné kancelárie, sťahovacie firmy a podobne. Všade mal samozrejme dohodnutú províziu za sprostredkovanie. Občas doplnil nejaký článok do stránky alebo vytvoril novú stránku. Zarábal asi 10.000€ mesačne. Je to už takto uveriteľnejšie? Tento systém vyžaduje určité znalsti, ktoré sa však dajú naučiť z Internetu alebo na školení.
  • Rozposlať Emaily s odporúčaním. Na koho? Na svojich priateľov a známich, na ľudí zo svojho Facebooku a podobne. Ideálne je, ak máte nejaký zoznam ľudí z minulosti (ak napríklad pevádzkujete nejakú poradenskú firmu) a rozpošlete informáciu o novom produkte alebo službe. Tu zas musíte pracovať na tom, aby ste rozšírili svoj zoznam. V žiadnom prípade vám nedoporučujem kúpiť od niekoho zoznam Email adries alebo zaplatiť niekomu, že váš email zašle na svoje adresy. V tom jeho zozname budú určite ľudia, ktorí sú otrávení z dostávania Spamov a tieto maily hneď vymažú. Veľkosť vášho zárobku sa dá priamoúmerne merať počtom ľudí vo vašom zozname. V tomto prípade si musíte nájsť nejaké články, ako sa dá rozširovať zoznam ľudí, či už s použitím sociálnych sietí, písaním blogov a podobne..

Kde nájdem produkty, ktoré by som predával?

Najznámejším zdrojom Affiliate produktov je www.Clickbank.com Tam môžete získať províziu za predaj produktu od 20 do 80%. Ak odporučíte niekomu produkt napríklad za 100€ a tento človek ho kúpi, tak Vám na váš účet pripíšu napríklad 60€. A pritom ten človel ani netuší, že jeho peniaze idú aj vám, takže to môže byť kľudne váš známy, ktorý sa vám dokonca poďakuje, že ste mu doporučili perfektný program na chudnutie alebo učenie sa francúzštiny (na Clickbank môžete predávať iba digitálne produkty, teda niečo, čo sa dá stiahnuť do počítača, program, aplikácia, PDF kniha a podobne). Vyzerá to pekne však? Kde je teda problém? Američania nemajú problém a pre mnohých je Clickbank jediým zo zdrojov vysokých príjmov (100.000 – 200.000 USD ročne). Problém je, že všetky produkty sú väčšinou v angličtine a takéto produkty na Slovensku alebo v Čechách predáte iba ťažko.

 

Nájdem Affiliate produkty aj na Slovensku?

Odpoveď je aj áno aj nie. Určite okolo vás išli nejaké ponuky na školenia, semináre, služby a podobne. Poskytovatelia takejto služby by vám možno radi zaplatili za sprostredkovanie klientov, ale nemajú systém, ako to merať a vy nemáte istotu, že ak niekoho nájdete, že naozaj dostanete províziu. Kvalitné affiliate systémy fungujú tak, že máte on-line prehľad, koľko ľudí kliklo na produkt, ktorý ste doporučili a takisto vidíte online kto si ten produkt kúpil a akú máte províziu. Aha, a teraz si prihrejem vlastnú polievočku… Mojím cieľom nie je iba vám povedať, ako to funguje, ale dať Vám aj reálnu možnosť zarobiť peniaze na internete.

Neprestávajte tu, možno máte prvé internetové peniaze na dosah.  Zaregistrujte sa na stránke www.4allu.com a vo svojej administrácii kliknite na „Stať sa affiliatom“. Od tej chvíle uvidíte, koľko je provízia za každý produkt. V najbližších dňoch budete mať možnosť zarobiť prvých 25-300€ veľmi jednoduchým spôsobom.

Funguje to aj naopak, ak máte nejaký produkt, ktorý sa dá predať elektronicky, môžete ho ponúkať cez tento affiliate systém, stačí keď sa obrátite na administrátora a on vám pošle všetky inštrukcie.

 

Prečo sú affiliate systémy úspešné?

Pretože produkty nedoporučuje reklama, ale konkrétny človek. Keby som vám ja teraz napísal Email, v ktorom opíšem, aké úžasné možnosti ponúka Linkedin, tak ho možno ihneď vymažete, ale ak vám rovnaký Email pošle niekto, koho poznáte, je veľká šanca, že tento človek klikne na linku a možno v konečnom dôsledku aj kúpi produkt. Výhoda týchto systémov je v tom, že nikomu nemusíte platiť za právo predávať cudzie produkty, dokonca ani nemusíte nič predávať. Kľudne môžete známemu povedať, že ak to kúpi, dáte mu províziu, ktorú za neho získate. Tu je základná linka, kde je informácia o webinári. Pokiaľ ste však afiliate, použijete linku, ktorú nájdete vo svojom účte a systém bude registrovať všetkých ľudí, ktorí prídu cez vás do systému. A čo je ešte dôležité vedieť? Keď tento človek kúpi čokoľvek aj v budúcnosti, vy získate za to províziu. Kto by nechcel získať permanentný príjem takmer bez námahy…

 

2. Vytváranie a predávanie vlastných produktov

Teraz ste sa dozvedeli, ako jednoduché je zarábať na internete predajom cudzích produktov. V budúcom článku popíšem, ako si vytvoríte vlastný produkt a budete ho predávať. Je to rovnako jednoduché, len to vyžaduje trochu viac úsilia…

 

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 331775x
Priemerná čítanosť článkov: 4740x

Autor blogu

Odkazy