Založ si blog

Zarábanie na Internete – časť 1.

Problematika zarábania na Internete zaujíma stále viac ľudí, o čom svedčí aj čítanosť mojich blogov. Preto som sa rozhodol, že sa podelím o svoje skúsenosti z tejto oblasti. Je pravda, že som nevyskúšal všetko, o čom budem písať, ale to neznamená, že to nefunguje. Proste nemám čas vyskúšať všetky overené techniky alebo nie všetky spôsoby zarábania ma napĺňajú.
Podelím sa o to, čo som sa ja za viac než rok pôsobenia v tejto oblasti dozvedel. Niečo som vyskúšal a už mi zarába, niečo by som rád vyskúšal a niečo možno ani nevyskúšam.

Ako to funguje?

Internet je plný peňazí, ktoré hľadajú „domov“ – znie jedna z fráz významných podnikateľov zarábajúcich na Internete. Nikto vám však len tak nezaplatí za nič. Musíte mať niečo, čo ľudia chcú a za čo sú ochotní zaplatiť. A ak to nemáte? Tak ľudia vám zaplatia za to, že im poviete, kde to nájdu. Vyzerá to jednoducho? No, je, aj nie je to jednoduché… Za čo teda ľudia platia najviac? Podľa americkej štúdie ľudia sú ochotní zaplatiť najviac za informácie:

  1. Ako zarobiť na Internete (vlastne za to, čo vám tu idem poskytnúť zdarma)
  2. Ako schudnúť alebo vo všeobecnosti zdravie a zdravá výživa
  3. Ako sa zoznámiť, budovať a udržať vzťah (Ebook ako získať vizitku od ženy za 2 minúty sa predal viac ako 100.000 krát)

Tých oblastí sú stovky, tisíce, stotisíce. Dôležité je nájsť výklenok (niche), teda oblasť, kde je veľa požiadaviek na vyriešenie problému a zároveň málo rád. Čo je to výklenok? Predstavte si, že máte špecifický druh mačky a túto mačku neviete naučiť, aby chodila na potrebu na určené miesto. Kôpky a mláčky nachádzate po celom byte. Sadnete za Internet a začnete hľadať. A zrazu vám vyskočí eBook s názvom – „Ako naučiť mačku (váš druh) chodiť na záchod.“ Koľko by ste zaplatili za takúto informáciu. 5€? 10€? 20€? Toto je ten výklenok, kedy síce veľ ľudí nemá takúto mačku, ale celosvetovo to môže byť aj milión.  Pekné na tom je to, že možno prichádzate s vašou publikáciou až za inými, ale ak zabezpečíte, že ľudia nájdu skôr tú vašu knihu ako knihu iných vydavateľov, máte vyhrané. Možno sa vám zdá neprekonateľný problém, že neviete preložiť knihu do angličtiny, ale to je v podstate najmenší problém. Poradím vám, ako získate preklad do angličtiny za pár desiatok Euro..

Aké sú predpoklady zarábania na Internete.

Tak ako predchádzajúce články, aj tento je určený iba pre tých, ktorí sú ochotní niečo urobiť. Venovať pár hodín svojho času týždenne, niečo sa naučiť, prípadne aj niečo zainvestovať. Ak Vám niekto sľúbi, že sa iba zaregistrujete do nejakej stránky a peniaze vám budú samé pritekať na účet, zabudnite. Je to podvod, na ktorom zarobí iba ten, kto ho vymyslel a predáva. (Pozor na to, takéto podvody môžu vyzerať veľmi realisticky, s množstvom ľudí, ktorí budú hovoriť, aké je to jednoduché a koľko už zarobili..)
Podnikať na Internete môžu začať všetci, nie všetkým to však pôjde rovnako rýchlo a nie všetci budú zarábať veľké peniaze okamžite. Dokonca väčšina z vás to vzdá ešte pred tým, než začne. Čo je výhodou pri tomto type zarábania?

  1. Ak máte k dispozícii určitú hotovosť. Niektoré techniky vyžadujú investíciu pár sto Euro a do niektorých ani nemá význam púšťať sa, pokiaľ nemáte dostatok prostriedkov.
  2. Znalosť angličtiny je určite výhodou. Niekedy stačí len porozumieť napísanému textu, niekedy budete musieť sledovať vzdelávacie video alebo dokonca budete musieť  napísať napríklad Email
  3. Ak máte nejakú databázu potencionálnych klientov. To môže byť čokoľvek, napríklad vaši priatelia na Facebooku, alebo kontakty na Twitteri alebo Linkedin. Mohli ste prevádzkovať nejaký eShop alebo komunikovať s nejakou komunitou.
  4. Ak ste odborník v nejakej oblasti, o ktorú majú ľudia záujem. Samozrejme najlepšia je oblasť služieb, ktoré môžu byť poskytované elektronicky. Aj automechanik môže napísať krátky manuál, ako vylepšiť niečo na aute a podobne, takže sa skúste na svoje schopnosti pozrieť zo širšej perspektívy.

Nespĺňate všetky požiadavky? Nevadí..

Prečo som to napísal? Budem úprimný, pokiaľ máte problémy v jednej alebo viacerých oblastiach, vaše šance sa znižujú, ale neznamená to, že nemáte začať. Všetko sa dá nejakým spôsobom vykompenzovať, len budete musieť investovať viac úsilia, ako ostatní.

Podľa mojich zistení je skôr pravda to, že najviac zarábajú na Internete ľudia, ktorí na začiatku (okrem angličtiny) nespĺňali ani jeden z vyššie uvedených bodov. Títo ľudia využili nepreberné množstvo možností a bez vzdelania zarábajú 5-6 cifernú sumu peňazí ročne.

 

Aké máte šance?

  1. Už len fakt, že máte doma prístup na Internet vyžaduje nejakú hotovosť. Ak si nemôžete dovoliť veľa investovať, začnete s malými čiastkami a všetko čo zarobíte, zainvestujete späť do systému
  2. Ak nemáte žiadnu znalosť angličtiny, vaše možnosti sa zužujú na Slovensko a ČR. Ale ani to nie je prekážka. Môžete začať zarábať tu a potom, keď budete mať dostatok prostriedkov, zaplatíte si niekoho, kto vám pomôže s angličtinou. Je možné, že sa dokážete uplatniť aj s nemčinou alebo ruštinou, ale tieto oblasti nemám preskúmané.
  3. Každý máme nejaké zoznamy. Stačí, keď si pozriete korešpondenciu za posledné 2-3 roky a nájdete možno aj 100 kontaktov. To je však pomerne málo na to, aby ste začali seriózne zarábať. Pokiaľ nemáte iný zdroj kontaktov, poradíme vám ako v pomerne rýchlom čase dokážete nazbierať nové kontakty.
  4. Ak sa necítite odborní na nič, čo by ľudia mohli potrebovať, tak ešte máte možnosť nejakú oblasť si naštudovať, zúčastniť sa školenia a stať sa odborníkom. Poznám ľudí, ktorí si kúpili kurz za 1000€, a sami začali školiť problematiku. Nejde o to, čo naozaj viete, ale ide o to, presvedčiť ľudí, či to viete. (Hádajte, ktorý plastický chirurg zarába viac, ten čo je najlepší na svete alebo ten, čo má najlepší marketing…) Ak toto nepovažujete za svoju cestu, tak potom si vyberte spôsob zarábania, ktorý nevyžaduje, aby ste boli odborníkom. Uvedieme Vám mnoho príkladov

Ak vás táto problematika zaujala, sledujte moje ďalšie články. Budem sa dopodrobna venovať viacerým oblastiam a vysvetlím vám, ako na to. Bude to celé chvíľu trvať, ale výsledok môže zmeniť vašu finančnú situáciu na nepoznanie.

V 2. časti budem písať o veľmi jednoduchom spôsobe zarábania. Môže Vám mesačne priniesť len niekoľko stoviek EURO, ale ak máte dosť času, prečo nie…. Povieme si takisto o PayPal a iných spôsoboch prijímania platieb na Internete.

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 330931x
Priemerná čítanosť článkov: 4728x

Autor blogu

Odkazy