Založ si blog

Zarábanie na internete na Slovensku – nový fenomén alebo iba fáma

Pred časom som realizoval anketu a niekoľko tisíc ľudí som požiadal o vyplnenie krátkeho dotazníka o zarábaní na internete. Dotazník som zaslal na svoje kontakty na Linkedin a zároveň aj širokej verejnosti na Slovensku.
Najprv zhrniem výsledky a potom sa budem venovať detailom.

Svojim čitateľom som položil základnú otázku:

Počuli ste o možnostiach zarábania na Internete?

Tu sú výsledky ankety. Vy by ste patrili asi do ktorej skupiny?

Výsledky ankety kontaktov na Linkedin (SR + ČR)

Výsledky ankety širokej verejnosti na Slovensku

Z prieskumu vyplýva, že v obidvoch prípadoch je prevaha ľudí, ktorí by sa chceli o prieskume niečo dozvedieť. Keď som detailnejšie pozrel na výsledky, tak odpovede „Áno, ale neverím tomu“ boli väčšinou od ľudí, ktorí podnikali na finančných trhoch (burza, Forex, Bitcoin, Poker…) a pravdepodobne tam prerobili.

Druhá otázka znela:

Ak ste o zarábaní počuli a aký systém sa jednalo?

Čo je udivujúce?
Až 95% odpovedí ľudia nevedia o skutočných možnostiach zarábania. Väčšina popisovaných metód sa týka zárobkov, ktoré môžu dosahovať pár desiatok, v najlepšom prípade pár stovák Euro mesačne výmenou za obrovskú časovú investíciu. Pričom techniky, ktoré sa používajú vo svete predstavujú príjmy tisícok Euro mesačne pri investovaní rovnakého alebo menšieho množstva času. Prípadne sú známe techniky zarábania na finančných trhoch, ktoré sú extrémne rizikové.
Ak máte záujem, pozrite si niekoľko názorov z ankety

Aké sú reálne možnosti zarábania?
Dlho som si myslel aj ja, že zarábať na Internete sa dá len v Amerike, ale posledné roky ma presvedčili, že na Slovensku a v Čechách sú desiatky úspešných internetových marketerov. Preto som sarozhodol, že zdokumentujem všetky svoje vedomosti a prezradím svoje tajomstvá v pripravovanej knihe. Mám to už rozpracované, v najbližšom maili pošlem prvé kapitoly. Budete prekvapení, aké jeto jednoduché.

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 331752x
Priemerná čítanosť článkov: 4739x

Autor blogu

Odkazy