Založ si blog

10 jednoduchých spôsobov, ako sa dá zarábať na Internete

V tomto článku len dokumentujem spôsoby zarábani na Internete, ako som ich zozbieral a zdokumentoval. Takisto vysvetlenie je iba veľmi jednoduché, konkrétnym detailom sa budem venovať v jednotlivých článkoch na blogu alebo na stránke zbohatni.eu

1. Amazon: publikovanie vlastných kníh na Kindle

Niektorí ľudia, ktorí majú radi písanie a marketing zisťujú, že môžu publikovať digitálne knihy priamo do Amazone pomocou ich platformy Kindle Direct Publishing. Vezmite napríklad bloggera Thomasa Strocka, ktorý  zarobil  6,716 dolárov v jednom mesiaci zo všetkých svojich Kindle kníh. Nie je to zlé na 18-ročného chalana. Pravda je taká, že väčšinu kníh nenapísali tí, čo ich predávajú, ale napísal ich niekto úplne iný.

2. Google AdSense: Vytvorte si vlastné špecializované webové stránky

Vytvorte si špecializované internetové stránky zamerané na rôzne témy, zabezpečte aby ich našie Google na popredných pozíciách a potom na ne umiestnite reklamy Google AdSense. Každé kliknutie na reklamu vám bude zarábať peniaze. Toto sa nazýva SEO a musíte venovať trochu čas a aj teoretických znalostí, aby ste to dokázali. Vytvorenie novej stránky vo Wordprese trvá približne 10 minút.

3. YouTube: Zarobiť peniaze pomocou reklám s videom

Youtuberi sú dnes rovnako známi ako slávni herci alebo športovci. Ak dokážete natočiť zaujímavé videá (hoci aj na smarfóne), ktoré si pozrú tisíce až desaťtisíce ľudí, tak pri umiestnení reklamy na vaše video získavate podiel za každé kliknutie. Je to podobný spôsob ako predchádzajúci, len nepotrebujete vlastnú internetovú stránku.

4. Teespring.com

Teespring je služba, ktorá zabezpečí vytvorenie a zaslanie trička s akýmkoľvek vzorom. Ak máte nápad alebo tip na pekné tričko, tak je potrebné nápad spracovať do grafickej podoby (ale to za vás môže urobiť externý grafik) a potom tento vzor nahrať na Teespring. Ak sa váš vzor zapáči iným ľuďom a budú si kupovať vaše tričká (ale aj košele, svetre alebo mikiny), dostávate slušnú províziu.

5: PRL: predávajte cudzie aplikácie

Nemusíte byť tak technicky zdatný, aby ste mohli predávať zaujímavé aplikácie. Na Internete existuje mnoho developerov (programátorov), ktorí vytvoria aplikáciu, ktorú si nielen môžete kúpiť, ale zároveň môžete získať aj “Public Reseller Rights”, to znamená že môžete aplikáciu predávať vo svojom mene. Podobne môžete využiť aj aplikáciu, ktorá má White Label Rights. Celý zisk z predaja si môžete nechať.

6. Upwork: Speňažte svoje slová

Upwork je portál, na ktorom môžete predávať svoje služby. Písanie článkov je len jedna z možností, do úvahy pripadajú akékoľvek služby, ktoré sa dajú poskytnúť prostredníctvom Internetu. Bežné sú práce ako prehľadávanie Internetu, prepisovanie hovoreného slova, spracovanie dát do Excelu… Keď ste šikovní a hlavne unikátni, môžete z príjmov na upwork celkom slušne žiť.

7. eBay, Amazon, Aliexpres – Predávajte cudzie veci a získajte províziu

Ebay je predajný a aukčný portál, akých sú na svete stovky, ale je jeden z najväčších. Ako sa tam dá zarobiť? Väčšinou ide o to, že si nájdete položky, ktoré sa dobre predávajú, nájdete si dodávateľa (väčšinou z Číny) a predávate cudzí tovar. Podobne funguje aj predaj na Amazone a Aliexpress.

8. Fiverr: Zarobiť peniaze z takmer ľubovoľného talentu

Máte talent na nejakú činnosť? Viete písať, spievať, maľovať, hrať na hudobný nástroj, ovládate programovanie, editovanie forografií, stih videa, počítačovú grafiku…? Toto všetko a ešte veľa iného sú služby, ktoré môžete ponúkať cez Fiverr.

9. iStockPhoto: nahrať fotky, videá a ilustrácie pre zisk

Viete pekne fotografovať a máte bohatú zbierku zaujímavých fotografií? Trochu ich upravte, prispôsobte pre webovú grafiku a môžete začať na nich zarábať. Nahrajte ich na server iStockPhoto. 123RF alebo na ďalšie desiatky iných serverov podobného zamerania. Vždy, keď si niekto kúpi vašu fotografiu, zarábate.

10: Instagram: Premeňte svoje fotografie sociálnych médií do výtlačkov za účelom zisku

Instagram.com nie je určený len len pre zdieľanie zaujímavých fotiek, ale umožňuje vybudvanie veľkej siete sledovateľov, ktorým sa páčia Vaše príspevky. Týmto spôsobom môžete predávať nielen svoje fotky, ale môžete začať predávať aj iné produkty alebo si nechať platiť za to, že pošlete návštevníkov svojho profilu na iné stránky.

Vo svojich ďalších článkoch (na blog.zbohatni.eu) sa budem venovať jednotlivým spôsobom zarábania na Internete alebo pripravím kompletný kurz, ktorý nájdete na www.zbohatni.eu.

Konečne zmysluplná podpora štátu

22.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Konečne zmysluplná podpora štátu

10.11.2022

Mnohí žiadatelia podpory od štátu, či už podnikatelia alebo firmy sú zvyknutí na to, že podpora prichádza neskoro, je dosť byrokratická a nesprávne cielená. Tentokrát som sa stretol s podporou, ktorá naozaj prekvapila svojou jednoduchosťou a aj úspešnosťou. Ide o projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“. Komu je podpora určená Podpora je určená všetkým [...]

Aj pomáhať je treba vedieť – sociálny marketing v praxi

27.07.2021

Príbeh, možno ako desiatky podobných. Dve mladé dievčatá s matkou žijú v zhorenom dome. Život bol k nim nemilosrdný, ale oni sa nevzdávajú. Tento príbeh možno bude mať šťastný koniec. Celý článok o ich osude nájdete v Denníku N. Takto vyzerá dom, v ktorom mladé ženy reálne bývajú. Na tomto príbehu ma zaujali 2 veci. V prvom rade, že mladé dievčatí si nezúfajú, [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

rebel

Ak chceš byť prvý, nestavaj sa do radu... Aj to je dôvod, prečo som sa pustil oblastí, ktorým sa iní vyhýbajú. Agilné poradenstvo, moderný Internetový marketing moderné formy vzdelávania. Napísal som niekoľko eBookov o projektovom riadení a marketingu. Naša firma je na čele vzdelávacích agentúr, čo sa týka kvality a moderných vyučovacích technológií, Ak si chete pozrieť moje odporúčania, navštívte stránku q9.sk/p2, q9.sk/p3, prince-2.sk alebo môj profil linkedin.com/in/branogablas/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 332066x
Priemerná čítanosť článkov: 4744x

Autor blogu

Odkazy